Publicat 27/10/2019 20:45:55CET

Síria.- Les FDS maten el principal col·laborador d'Al Baghdadi al nord de Síria

MADRID, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

Les milícies de les Forces Democràtiques Sirianes (FDS) han informat aquest diumenge que han matat Abú al Hasan al Muhayir, portaveu d'Estat Islàmic i 'mà dreta' del seu líder, Abú Bakr al Baghdadi, en una operació en Yarablus, el nord de Síria.

"En continuació amb l'operació anterior, el terrorista Abú a l'Hasán al Muhayir, 'mà dreta' d'Abú Bakr al Baghdadi i portaveu d'Estat Islàmic, ha estat atacat en el llogaret d'Ain al Baidà, prop de Yarablus", ha informat el comandant de les FDS, Mazlum Abdi.

L'atac és el resultat de la "coordinació directa entre la Intel·ligència de les FDS i l'Exèrcit dels Estats Units", ha afegit Abdi en el seu missatge de Twitter.

Al Muhayir és el responsable d'algunes dels enregistraments difosos en els últims anys a través d'Internet per Estat Islàmic reivindicant atacs en llocs com Iran o animant a perpetrar atemptats durant el mes sant musulmà del Ramadà als Estats Units, Europa, Rússia, Austràlia, el Iraq, Síria, Iran o Filipines.

Aquesta operació es produeix després de la mort dissabte d'Al Baghdadi en una operació de les forces especials estatunidenques en territori sirià també prop de la frontera amb Turquia. Aquest diumenge el president nord-americà, Donald Trump, ha informat de la mort d'Al Baghdadi, artífex de l'auge d'Estat Islàmic i de la proclamació del califat l'any 2014.