El sindicat bolivià COB, afí a Evo Morales, demana la renúncia del president

Publicat 10/11/2019 19:58:17CET
El president de Bolívia, Evo Morales
ABI

MADRID, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

La Central Obrera Boliviana (COB), sindicat considerat afí al Govern del president Evo Morales, ha defensat aquest diumenge la petició de dimissió del president sempre que això garanteixi la pacificació del país.

"Si és una acció i una mesura perquè el poble es pacifiqui, company president demanem que pugui assumir aquesta responsabilitat. Si hi ha la necessitat de renunciar per pacificar el poble bolivià, president, la COB li diem que pacifiqui el país a nivell nacional", ha apuntat el secretari executiu de la COB, Juan Carlos Huarachi, segons recull la premsa boliviana.

El dirigent sindical ha destacat que no seran còmplices del vessament de sang que es pugui produir durant els enfrontaments i per això ha instat el Govern i l'oposició a reflexionar.

Huarachi ha demanat a més la immediata destitució dels membres del Tribunal Suprem Electoral (TSE) i que siguin processats tant ells com els altres implicats en les irregularitats del procés electoral del passat 20 d'octubre.

Pel que fa a si acceptarien una altra candidatura d'Evo Morales en les properes eleccions, Huarachi ha explicat que això depèn de l'òrgan electoral competent.