Publicat 13/11/2019 11:16:28 +01:00CET

La senadora opositora Jeanine Añez assumeix la Presidència de Bolívia després de la dimissió de Morales

La senadora opositora de Bolivia Jeanine Añez tras asumir la Presidencia del país
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

MADRID, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

La senadora opositora Jeanine Añez ha assumit aquest dimarts la Presidència de Bolívia després de la renúncia d'Evo Morales, en una sessió al Senat que s'ha suspès davant la falta de 'quorum'.

"Ha d'aplicar-se la successió presidencial immediatament, per l'absència del president i vicepresident", ha assenyalat, segons ha informat el diari bolivià 'El Deber'.

Així, ha afirmat que "com a presidenta de la Cambra de Senadors, assumeixo immediatament la Presidència de l'Estat, disposició prevista en l'ordre constitucional".

"Em comprometo a assumir mesures per pacificar el país", ha manifestat, després de dos intents fallits de celebrar una votació davant la falta de 'quorum' per l'absència dels oficialistes del Moviment al Socialisme (MAS).

La senadora de l'opositor Moviment Demòcrata Social, ha apuntat que "el poble bolivià és testimoni que hem fet el que hem pogut per garantir la presència dels parlamentaris de les tres forces polítiques que formen l'assemblea legislativa plurinacional".

Finalment ha insistit que s'ha produït "l'impediment material" per voluntat del president i vicepresident, els qui abans del pronunciament de la cambra han abandonat el país, fet que ha obligat a activar la successió presidencial.

Segons ha recalcat, la successió en qüestió serveix per "garantir l'ordre públic, propiciar un clima de pau i seguretat social per aconseguir l'estabilitat de l'Estat, que està en risc juntament amb el règim democràtic".