Publicat 12/9/2020 18:54:30 +02:00CET

Segona jornada de protestes dels migrants retinguts a Lesbos després de l'incendi a Mória (Grècia)

Migrants durant una manifestació en Lesbos, Grècia
-/Eurokinissi via ZUMA Wire/dpa

   La policia empra gas lacrimogen contra migrants que tractaven de fugir

   MADRID, 12 set. (EUROPA PRESS) -

   Aquest dissabte s'han produït noves protestes dels migrants evacuats del camp d'internament a Mória, a l'illa grega de Lesbos, després dels incendis que van afectar les seves instal·lacions i que els han deixat a la intempèrie.

   Grups de migrants s'han enfrontat a la Policia prop de Mória després d'intentar marxar cap al port de Mitilene, el més important de l'illa. Els agents han emprat gas lacrimogen per tallar-los el pas.

"UN INFERN"

   Prèviament, centenars de migrants s'han concentrat per exigir que se'ls permeti sortir de Lesbos amb pancartes amb consignes escrites a mà amb lemes com "No volem tornar a un infern com el de Mória" o "Ens escolta, senyora Merkel?", en referència a la canceller alemanya, Angela Merkel.

   Mentrestant, les autoritats continuen amb la construcció d'un segon centre d'internament per allotjar les persones que s'han quedat sense sostre: més de 12.000 persones, la majoria africanes i afganeses.

   Han hagut de dormir a la intempèrie des que el foc arrasés les botigues on estaven instal·lades. Uns 35 residents d'aquest centre d'internament tenen Covid-19, però la Policia només n'ha pogut localitzar vuit després dels incendis, i es tem que pugui haver-hi contagis.

   "El campament provisional ha d'estar acabat al més aviat possible", ha apuntat el responsable en Lesbos de Mèdics Mundi, Dimitris Patestos. L'emplaçament de les botigues aixecades d'urgència està en uns terrenys que normalment es fan servir com a camp de tir de l'Exèrcit.

   Diversos països de la UE han accedit a acollir 400 menors no acompanyats després de l'incendi. Aquest dissabte, el Fons de Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha recordat que "segueix havent-hi massa nens i famílies que s'enfrontaran a una altra nit a l'aire lliure. Necessiten urgentment refugi, protecció i accés a serveis bàsics". A més, Unicef ha demanat a més països que acullin més menors.

Contador