Publicat 20/5/2020 10:35:41 +02:00CET

El secretari general de l'ONU alerta que "la pandèmia amenaça el progrés" d'Àfrica

António Guterres
UN PHOTO/ESKINDER DEBEBE

MADRID, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha advertit que la "pandèmia amenaça el progrés" en matèria de nutrició i agreuja les desigualtats a Àfrica, i ha cridat a prendre mesures ara que el virus encara es torba en "les primeres etapes" al continent més pobre del món.

La xifra de morts ha superat les 2.500 a Àfrica, però l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que pot arribar fins a les 190.000 el primer any en el pitjor dels escenaris, segons un informe. Guterres ha recalcat que "erradicar la pandèmia a Àfrica és essencial per fer-ho a la resta del món".

En l'àmbit econòmic i social, totes les agències internacionals i ONG coincideixen que les conseqüències són impredictibles, però sí sembla clar que si no es prenen mesures a temps, "milions" de persones podrien acabar sumides en l'extrema pobresa.

"La vigilància i la preparació són clau", ha dit Guterres, qui ha recordat que molts dels progressos que s'han assolit aquests darrers anys "pengen d'un fil" en un missatge que ha difòs per presentar un seguit de recomanacions per contenir la pandèmia i els seus efectes col·laterals.

"Demanem una acció internacional per reforçar els sistemes sanitaris d'Àfrica, mantenir el subministrament de menjar, evitar una crisi financera, defensar l'educació, protegir l'ocupació i preparar el continent davant la pèrdua d'ingressos i beneficis procedents de les exportacions", ha afegit.

El màxim responsable de l'ONU ha reclamat un alto el foc global per concentrar tots els esforços en la lluita contra la malaltia, i en aquest sentit espera que les eleccions que se celebraran a curt termini a diversos països contribueixin "a l'estabilitat i la pau".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Pablo Hasél, condemnat a sis mesos per agredir un periodista a la Universitat de Lleida

 4. 4

  Coronavirus.- Grans empreses aposten per la sostenibilitat per a la recuperació industrial

 5. 5

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19