Publicat 1/9/2020 19:08:12 +02:00CET

El 'Sea Watch 4' rep permís per atracar a Sicília (Itàlia) amb 353 migrants a bord

Barco de rescat 'Sigui Watch 4'
CHRIS GRODOTZKI / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

   MADRID, 1 set. (EUROPA PRESS) -

   El vaixell 'Sea Watch 4' ha rebut aquest dimecres el permís de les autoritats italianes per poder desembarcar a Sicília els 353 migrants i refugiats que viatgen a bord, onze dies després del primer rescat a la zona central del Mediterrani.

   "Ens acaben de donar la notícia que tenen un lloc segur a Palerm", ha celebrat l'ONG Sea Watch a Twitter. El desembarcament, no obstant això, no serà immediat, ja que hauran de passar una quarentena a bord d'un altre vaixell.

   L'ONG s'havia posat en contacte amb Itàlia i Malta a la recerca d'un port segur, una necessitat cada vegada má apressant ja que el cap de setmana es va fer càrrec d'unes 150 persones que viatjaven en el 'Louise Michel', el vaixell patrocinat per l'artista 'Banksy'.

   El Ministeri de l'Interior italià estima que uns 19.400 migrants han arribat aquest any a Itàlia, gairebé quatre vegades més que en el mateix període de 2019. Les autoritats de les illes en primera línia han reclamat més ajuda davant la creixent saturació dels centres d'acolliment.

   L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) estima que més de mig miler de persones han perdut la vida intentant creuar el Mediterrani el 2020, entre elles almenys 318 mortes a la zona centre. A més, gairebé 8.000 migrants han estat retornats a Líbia aquest any.

Contador