Actualitzat 5/3/2020 12:14:08 +00:00 CET

Bernie Sanders continua encapçalant les primàries de Califòrnia

El senador per Vermont Bernie Sanders.
Keiko Hiromi

MADRID, 5 mar� (EUROPA PRESS) -

El senador per Vermont Bernie Sanders continua al capdavant en el recompte de les primàries de Califòrnia, l'estat que més delegats reparteix en la cita electoral del 'superdimarts'.

En concret, el precandidat demòcrata ha aconseguit, amb un 57 per cent escrutat, un 33,8 per cent dels vots, seguit del seu principal competidor i vencedor de la jornada electoral l'exvicepresident dels Estats Units Joe Biden, segons les projeccions de la cadena CNN.

Califòrnia distribueix 415 delegats d'un total de 1.357 que es disputen en el 'superdimarts', cita destacada en la cursa cap a la Casa Blanca. Calen 1.991 delegats per obtenir la nominació per ser candidat a les eleccions en la Convenció Nacional Demòcrata, que se celebrarà a Milwaukee del 13 al 16 de juliol.

Malgrat tot, Biden s'ha imposat en el 'superdimarts' amb una victòria a nou dels catorze estats en joc --Texas, Minnesota, Virgínia, Carolina del Sud, Alabama, Arkansas, Oklahoma, Tennessee i Massachusetts-- i Sanders a tres --Vermont, Utah i Colorado--.