Publicat 3/8/2020 17:51:01 +02:00CET

La salut de Benet XVI és "extremadament fràgil", segons el seu biògraf

ROMA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

La salut del papa emèrit Benet XVI és "extremadament fràgil", segons ha informat el diari alemany 'Passauer Neue Presse', que cita el periodista i biògraf de l'expontífex, Peter Seewald.

Segons Seewald, el papa emèrit "s'ha tornat extremadament fràgil". "El seu pensament i memòria estan desperts, però la seva veu amb prou feines és audible", ha afirmat després de visitar-lo aquest passat dissabte, en els Jardins del Vaticà.

Segons el periodista alemany, Benet XVI --que sofreix una infecció d'herpes zóster en la cara-- es va mostrar optimista durant la trobada, en què fins i tot va augurar que, si recuperava forces, podria tornar "a reprendre la ploma".

El periodista també ha revelat al diari que Benet XVI podria haver redactat el seu testament, en el qual es detalla on reposaran les seves restes mortals: l'antiga tomba de Sant Joan Pau II, a la cripta de la basílica de Sant Pere.

El diari alemany recorda que Seewald i Benet XVI han publicat conjuntament quatre llibres d'entrevistes, que han venut al voltant de tres milions d'exemplars a tot el món.