Publicat 8/9/2020 9:29:30 +02:00CET

Rússia posa en circulació el primer lot de la seva vacuna contra el coronavirus

Treballadors sanitaris en un hospital públic de Moscou
-/PPI via ZUMA Wire/dpa - Archivo

MADRID, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Salut de Rússia ha posat en circulació el primer lot de la vacuna contra la covid-19 que s'ha desenvolupat al país, batejada com Sputnik V, després d'haver superat les proves de qualitat.

"El primer lot de la vacuna Sputnik V ha passat les proves de qualitat dels laboratoris del Servei Federal de Vigilància del Sector de Salut i s'ha posat en circulació pública", ha assenyalat el Ministeri de Salut rus en un comunicat que ha recollit l'agència de notícies Sputnik.

El ministre de Sanitat, Mikhail Murashko, ha anunciat que el vaccí rus contra el coronavirus es començarà a administrar als primers voluntaris aquesta setmana durant la tercera fase d'assaigs clínics després del registre.

L'Oficina Nacional de Protecció al Consumidor de Rússia (Rospotrebnadzor) ha informat que les proves clíniques de la vacuna que duu a terme el centre de virologia i biotecnologies Vector acabaran el 30 de setembre.

Les autoritats russes van registrar oficialment l'11 d'agost el seu primer vaccí contra la covid-19, desenvolupada pel Centre d'Epidemiologia i Microbiologia Gamaleya. Sputnik V genera immunitat durant un període que pot arribar als dos anys.

En la fase actual, la vacuna s'aplica a les proves amb una autorització especial en què tan sols es pot administrar a persones dels grups de risc a través d'un control estricte.

Contador