Publicat 7/6/2019 15:18:47 +02:00CET

Rússia i els EUA s'acusen mútuament de les maniobres navals perilloses a Àsia

Rusia.- Rusia avisa de que responderá a las nuevas sanciones de EEUU por el incidente del estrecho de Kerch
REUTERS / PAVEL REBROV - Archivo

MOSCOU, 7 juny (EUROPA PRESS) -

Les Forces Armades de Rússia i dels Estats Units s'han creuat retrets aquest divendres a compte de suposades maniobres perilloses a l'est d'Àsia que haurien estat a punt de provocar un xoc entre vaixells militars de tots dos països.

L'Armada russa va informar inicialment d'un incident que va tenir lloc a primera hora al mar de la Xina Oriental, quan el vaixell nord-americà 'Chancellorsville' "va canviar sobtadament de rumb" i va travessar la trajectòria que portava el vaixell antisubmarí 'Admiral Vinogradov', el qual va passar "a 50 metres" de distància.

El vaixell rus es va veure obligat a dur a terme una maniobra brusca per evitar la col·lisió, segons la versió de Moscou, recollida per l'agència de notícies oficial Sputnik. El capità de la nau va traslladar el seu malestar al vaixell nord-americà, al qual li va indicar que "aquest tipus d'actes són inacceptables".

Un portaveu de la Setena Flota nord-americana, Clayton Doss, s'ha pronunciat poc després per denunciar una "maniobra insegura" contra el 'Chancellorsville' al mar de les Filipines, en concret per una aproximació del destructor 'Udaloy I DD 572' que hauria deixat tots dos vaixells entre 15 i 30 metres de distància, segons l'agència de notícies Reuters.

Doss ha aprofitat també per rebutjar les acusacions de Rússia, catalogades de "propaganda" pels Estats Units.