Actualitzat 28/11/2014 13:35

Cameron defensa un sistema migratori "més estricte" que permeti expulsar "captaires" i "estafadors"

David Cameron
Foto: ARRON HOARE/OFICINA DEL PRIMER MINISTRO BRITÁNICO

Advoca per una immigració "controlada" per frenar els "abusos" de la llibertat de moviments a la UE

LONDRES, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre britànic, David Cameron, ha defensat aquest divendres la posada en marxa d'un sistema "més estricte" en matèria d'immigració que permeti l'expulsió de "captaires, sense sotre, estafadors i persones que contrauen matrimonis de conveniència", per posar final "als abusos" derivats de la llibertat de moviments a la Unió Europea.

   "Volem crear el sistema més estricte de la UE per afrontar els abusos de la llibertat de moviments", ha afirmat el primer ministre britànic, en el seu esperat discurs sobre immigració, impartit a West Midlands, al centre d'Anglaterra, segons ha informat el diari 'The Guardian'.

   "La immigració beneficia el Regne Unit però ha de ser controlada. Ha de ser justa i ha d'estar centrada en el nostre interès nacional", ha assegurat Cameron, que ha advocat perquè el Govern tingui "fortes competències" per poder "deportar delinqüents" i impedir-los "el retorn" al país.

   Cameron ha defensat un sistema migratori que permeti "prohibir" l'entrada al Regne Unit a tots aquells que "abusin de la llibertat de moviments", "inclosos els captaires, els sense sostre, els estafadors i les persones que contrauen matrimonis de conveniència".

   "A més hem d'afrontar aquesta situació extraordinària en què és més fàcil per a un ciutadà de la UE portar una dona extracomunitària al Regne Unit del que ho és per a un ciutadà britànic", ha explicat. Actualment, segons ha explicat, quan un britànic vol portar al seu país la seva parella iberoamericana ha de demostrar que tenen un mínim d'ingressos i que sap parlar anglès, obligacions que no s'exigeixen per a la resta de ciutadans comunitaris.

   "La legislació de la UE comporta que no podem exigir aquests requisits als immigrants de la UE. Les seves parelles poden venir directament al nostre país sense els controls adequats en absolut", ha advertit el 'premier' britànic.

MATRIMONIS DE CONVENIÈNCIA

   Aquesta situació ha donat lloc, segons la seva opinió, a una "creixent indústria de matrimonis de conveniència" que aprofita una "escletxa" de la legislació per impulsar la majoria dels "4.000 matrimonis falsos que se celebren al Regne Unit cada any".

   Cameron ha advocat per canviar parcialment el tractat fundacional de la Unió Europea per controlar la immigració i ha confiat a poder negociar aquest extrem. "Hi ha un debat a Europa sobre quines parts de la legislació i quines parts del tractat cal canviar però no hi ha dubte que tot el paquet requerirà un canvi del tractat i estic confiat que puguem negociar-ho", ha dit, segons Reuters.

   Cameron ha posat èmfasi que és millor que el Regne Unit continuï dins de la Unió Europea però renegociant els termes. "Aquells que diuen que estaríem millor fora de la UE només diuen part de la història. Per descomptat que sobreviuríem, no hi ha dubte d'això", ha dit.

   "Però necessitaríem analitzar l'equilibri entre les pèrdues derivades de no accedir al mercat únic i el nostre dret a prendre decisions que el regulin", ha assegurat, segons el rotatiu 'The Guardian'.

REFORMAR LA UE

   "Per descomptat que perdríem el dret automàtic per als 1,3 milions de ciutadans britànics que ara estan vivint i treballant en altres llocs d'Europa", ha afirmat. Cameron ha assegurat que si el tornen a elegir els comicis de maig del 2015, negociarà per "reformar" la Unió Europea i la relació del Regne Unit amb el bloc comunitari.

   "Si tinc èxit, faré campanya, com he dit, per mantenir aquest país dins d'una UE reformada", ha explicat. El cap del Govern britànic ha advertit que si les preocupacions cauen en sac foradat i no hi ha una renegociació amb la UE, no descarta cap opció. "Per descomptat, no descarto res. "Però confio que, amb bona voluntat i entesa, podem i hem de tenir èxit", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés