Publicat 10/7/2019 10:49:48 +02:00CET

Rouhani adverteix al Regne Unit que afrontarà les "conseqüències" d'haver interceptat el petrolier Grace 1

Hasán Rohani
-/Iranian Presidency/dpa - Archivo

DUBAI, 10 jul. (Reuters/EP) -

El president de l'Iran, Hassan Rouhani, ha advertit aquest dimecres al Regne Unit que haurà d'afrontar les "conseqüències" d'haver interceptat i confiscat el superpetrolier Grace 1 quan navegava a prop de Gibraltar, i ha defensat que l'enriquiment d'urani que està duent a terme la República Islàmica té finalitats pacífiques, ha informat l'agència de notícies iraniana Tasnim.

El règim dels aiatol·làs ha sol·licitat l'alliberament immediat del petrolier Grace 1, que va ser capturat per un destacament de Marines de les Forces Armades britàniques quan navegava a prop de Gibraltar el 5 de juliol, sota l'acusació que traslladava una càrrega de cru per a una refineria de Síria.

"Vostès són els iniciadors de la inseguretat i més endavant se n'adonaran de les conseqüències", ha afirmat el mandatari iranià després d'una reunió amb el seu govern a Teheran.

El president de l'Iran ha subratllat que la decisió de la República Islàmica d'enriquir més urani permetrà produir combustible per a plantes energètiques i tindrà finalitats pacífiques, alhora que ha assegurat que aquest enriquiment se situa en el marc de l'acord nuclear signat el 2015.