Publicat 14/2/2020 17:29:37CET

Rio de Janeiro registra la primera mort per xarampió en dues dècades

Vacuna (recurs)
XUNTA - Archivo

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

Un nadó de vuit mesos ha mort per xarampió a l'estat de Rio de Janeiro, la primera mort que s'ha registrat en aquesta regió en les últimes dues dècades, segons les autoritats locals, que han aprofitat aquest cas per tornar a instar la població a vacunar-se.

El nounat vivia en un centre d'acolliment de menors i, segons el Ministeri de Sanitat estatal, havia estat ingressat a l'hospital el 22 de desembre, inicialment amb un quadre de pneumònia. Va morir el 6 de gener i les proves posteriors van permetre confirmar la presència de xarampió.

El responsable de Sanitat, Edmar Santos, ha reconegut la "gran perplexitat" de les autoritats, "perquè és una malaltia que es pot evitar". Una responsable de l'oficina de vigilància, Claudia Maria Braga de Melo, ha confirmat que el nadó no estava immunitzat perquè el moment en el qual es van subministrar vacunes al centre on estava acollit, la víctima tenia menys de sis mesos.

Santos ha recordat que el xarampió havia estat eradicat de l'estat de Rio de Janeiro, on no hi va haver cap cas durant els anys 2016 i 2017. No obstant això, els últims anys s'ha registrat una "corba ascendent" --20 casos el 2018 i 333 el 2019--, fins al punt que els dos primers mesos del 2020 se n'han registrat almenys 189.

Contador