Publicat 29/8/2020 18:06:52 +02:00CET

El Regne Unit suma 1.100 nous casos de coronavirus i no descarta noves restriccions

   Un informe oficial alerta que 85.000 persones podrien morir en una segona onada al país

   MADRID, 29 ago. (EUROPA PRESS) -

   El Regne Unit ha registrat 1.108 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores i un total de 12 nous morts per Covid-19, segons l'últim balanç del Govern britànic publicat aquest dissabte, mentre el ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha avisat que no descarta noves restriccions davant la incapacitat de les autoritats per frenar l'actual tendència.

   Hancock ha explicat que països en altres parts del món ja estaven experimentant una segona onada, i ha insistit que el coronavirus segueix sent una "amenaça molt seriosa".

   "Els casos tornen a pujar, i hem de recórrer a tancaments locals molt extensos o prendre més mesures nacionals. No ho descartem, però no volem veure-ho", ha dit aquest dissabte en declaracions recollides per 'The Independent'.

MORTS A L'HIVERN

   Mentrestant, un article científic preparat per al govern apunta que fins el 85.000 persones podrien morir al Regne Unit en una segona ona de coronavirus aquest hivern.

   L'informe, del Grup Assessor Científic sobre Emergències (Sage) del primer ministre, en mans del programa Newsnight de BBC2, ha recomanat la reintroducció de noves restriccions, que podrien seguir en vigor fins a març de 2021, data en la qual el país podria tenir ja en mans una vacuna viable.

MANIFESTACIÓ A LONDRES

   A més, aquest dissabte milers de persones s'han concentrat a l'emblemàtica la Trafalgar Square de Londres per manifestar-se contra les mesures de restricció per fer front a la pandèmia.

   Amb pancartes en contra de l'Organització Mundial de la Salut, Bill Gates i les restriccions del govern per reduir la propagació del coronavirus, els manifestants han demanat la fi de les restriccions de moviment i de l'obligatorietat de la mascareta. Molts cartells descrivien la pandèmia de coronavirus com un "engany" i una "estafa".

   Fins aquest dissabte, el país ha registrat un total de 333.807 casos i 41.585 morts, segons les dades de la Universitat Johns Hopkins.

Contador