Publicat 7/6/2020 17:51:47 +02:00CET

El Regne Unit registra 1.300 nous casos de Covid-19 mentre experts del Govern reconeixen una lenta resposta

Coronavirus a Londres
Victoria Jones/PA Wire/dpa

   MADRID, 7 juny (EUROPA PRESS) -

   El Regne Unit ha registrat aquest diumenge 77 nous morts per coronavirus en les últimes hores, suma ja més de 40.500 morts i supera els 286.000 casos, segons dades del Ministeri de Sanitat.

   En concret, les autoritats britàniques tenen registrats 40.542 defuncions per la pandèmia de nou coronavirus, de la qual s'han detectat ja 286.194 casos, 1.326 més que el dissabte, segons el balanç del Govern.

   Encara que la xifra de morts d'aquest diumenge és una de les més baixes des que es va declarar l'epidèmia, el membre del comitè d'experts mèdics del Govern britànic (SAGE, per les seves sigles en anglès) John Edmunds ha lamentat que la quarentena nacional s'hauria d'haver decretat abans i que s'han perdut "moltes vides" per no avançar les mesures finalment adoptades.

   "Crec que que hauríem d'haver-la declarat principis de març, cosa molt difícil per la poca consciència que teníem de la situació i les dades que barrejàvem", ha lamentat en declaracions al programa d'Andrew Marr, a la cadena BBC.

   "I crec que que hauria estat molt difícil 'apretar el gallet' en aquest moment. Però tant de bo ho haguéssim fet, tant de bo haguéssim tancat abans el país. Ha costat moltes vides", ha afegit.

   En resposta, el ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha defensat el comportament del Govern, que va decidir aplicar finalment aquestes restriccions a finals d'aquest, després de setmanes de dubtes. En aquest periode, va predominar la idea de combatre el coronavirus a través de la "immunitat en grup", un sistema molt més relaxat que el que va acabar imposant finalment.

   "Crec que que prenem les mesures correctes al moment adequat", ha assegurat el ministre al mateix programa minuts després, on ha recordat que el Govern podria reimposar quarentenes localitzades si percep repunts de casos.