Publicat 21/6/2020 18:24:18 +02:00CET

El Regne Unit registra 1.200 contagis i 43 morts més per Covid-19

Passatgers amb mascarilla en l'estació de Waterloo, a Londres
Victoria Jones/PA Wire/dpa

   Els experts alerten d'una possible segona onada de contagis

   MADRID, 21 juny (EUROPA PRESS) -

   El Govern britànic ha confirmat 1.221 nous contagis en les últimes 24 hores i 43 víctimes mortals més pel coronavirus al Regne Unit, que suma més de 42.000 morts i 304.000 casos des de la declaració de l'epidèmia.

   En concret, el Regne Unit registra 42.632 morts i 304.331 contagis, d'acord amb les estimacions del Departament de Salut i Serveis Socials, publicades aquest diumenge en el seu compte oficial de Twitter.

   Malgrat aquestes xifres, el Govern britànic detallarà la setmana vinent els seus nous plans per alleujar encara més les restriccions pel coronavirus, mentre els experts alerten d'una possible segona onada de contagis.

ALLEUJAR MESURES

   "Aquesta setmana anunciarem més detalls sobre les mesures que podem prendre per alleujar algunes de les mesures de tancament nacional a principis de juliol", ha declarat el ministre de Sanitat, Matt Hancock en una entrevista amb la BBC.

   "La quantitat de noves infeccions està disminuint, la quantitat de persones en llits ventilats a l'hospital, per exemple, està disminuint i, afortunadament, la quantitat de persones que estan morint està disminuint", ha explicat.

   El país també es proposa reobrir altres parts de l'economia, incloses les empreses d'hostaleria a partir del 4 de juliol, segons una altra entrevista concedida Sky News, i detallarà si finalment decideix cancel·lar la normativa que imposa dos metres de distància entre persones si existeixen factors de protecció addicionals, com mascaretes.

   Mentrestant, l'expert epidemiòleg Peter Piot ha avisat també aquest diumenge en una entrevista a la cadena BBC que, si bé el Regne Unit està aconseguint baixar el nombre de contagis, la possibilitat d'una segona ona és gairebé segura.

   "El virus no ha desaparegut i no es va a anar d'un bonic dia per l'altre", ha avisat.

Contador