Publicat 10/5/2020 19:52:10 +02:00CET

El Regne Unit confirma 269 morts més per coronavirus i frega ja els 220.000 contagis

Coronavirus a Londres
Aaron Chown/PA Wire/dpa

   MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

   Un total de 269 persones més han mort en 24 hores al Regne Unit, que suma 31.855 morts en tot el país, segons l'últim balanç del Ministeri de Sanitat britànic, a poques hores que el primer ministre, Boris Johnson, comparegui davant la nació.

   Un total de 219.183 persones han estat confirmades com a positiu en tot el país des de l'inici de la pandèmia, després de constatar 3.923 nous casos més.

   El nombre de test realitzats en les últimes hores ha estat de 92.837, prop dels 100.000 diaris fixats com a objectiu pel Govern.

   A l'espera de saber el contingut exacte del discurs de Johnson, els diaris britànics han donat a conèixer una de les idees principals del seu missatge: "Estigueu alerta. Vigileu el virus. Salveu vides", en lloc del tradicional "Quedeu-vos a casa", un indici d'una possible flexibilització de les mesures de confinament.

STURGEON I FOSTER

   De moment, la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha avisat aquest diumenge que es desvincularà de qualsevol proposta per abandonar el confinament.

   "Per descomptat que li correspon a ell (Johnson) decidir el que és més apropiat per a Anglaterra, però en aquest punt crític en el qual estem, 'Queda't a casa i salva vides' segueix sent el clar missatge que vull comunicar a Escòcia en aquest moment", ha fet saber en el seu compte de Twitter.

   La primera ministra d'Irlanda del Nord, Arlene Foster, s'ha mostrat de la mateixa opinió, així com el Govern gal·lès.

   Així mateix, un comitè d'experts ha avisat el Govern britànic que a la fi d'any podrien haver mort més de 100.000 persones pel coronavirus en tot el país si les mesures de contenció s'aixequen abans d'hora, publica aquest diumenge el 'Sunday Times'.

    El Govern britànic, segons el mitjà, coneix des de la setmana passada aquest advertiment, recollit en un informe remès per diversos centres d'investigació, entre ells l'Imperial College de Londres.