Publicat 23/5/2019 9:54:44 +02:00CET

El Regne Unit acusa Rússia de planejar una sèrie de ciberatacs contra diversos països

Els tipus de ciberataques més habituals i les claus per evitar caure en ells
PIXABAY/CC/THEDIGITALARTIST

MADRID, 23 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Exteriors del Regne Unit, Jeremy Hunt, ha acusat la Intel·ligència russa de preparar una sèrie de ciberatacs contra la infraestructura de diversos països, segons assenyala un document de l'oficina de l'alt càrrec britànic al qual ha tingut accés l'agència de notícies Sputnik.

"Creiem que els serveis russos d'Intel·ligència apunten cap a la infraestructura crucial nacional de molts països per trobar vulnerabilitats", diu el text del discurs que Hunt té previst presentar aquest dijous durant una conferència sobre ciberdefensa a Londres.

Hunt indica així que "aquesta campanya global vol també soscavar les xarxes del Govern central". D'acord amb el document, durant els darrers 18 mesos el Centre Nacional de Ciberseguretat del Regne Unit ha compartit les seves informacions i estimacions sobre les ciberactivitats russes amb 16 aliats de l'OTAN i altres països de fora de l'Aliança.

Els països occidentals han atribuït a Rússia la interferència en les eleccions presidencials dels Estats Units el 2016, en els comicis d'altres països com França o Alemanya i en el referèndum del Brexit, així com diversos ciberatacs contra institucions internacionals com l'OPAQ o la WADA.

Les autoritats russes han rebutjat aquestes acusacions diverses vegades per considerar-les infundades.

El ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, ha destacat que totes les acusacions abocades contra el seu país "es limiten a declarar que hi ha una alta probabilitat que Rússia infringís la llei", però no aporten proves sobre aquesta qüestió.