Publicat 27/7/2020 21:20:59 +02:00CET

El Regne Unit aconsella evitar tot viatge no essencial a Espanya, incloses les illes Canàries i Balears

Boris Johnson en una roda de premsa sobre el coronavirus a Londres
Andrew Parsons/No10 Downing Stre / DPA

   MADRID, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Govern del Regne Unit ha actualitzat aquest dilluns les seves recomanacions de viatge i ha aconsellat evitar tot viatge no essencial a Espanya, incloses les illes Canàries i Balears, a causa dels "riscos" que suposa la situació de la pandèmia de coronavirus al país.

   "Aquest consell es fonamenta en les proves sobre l'augment de casos de Covid-19 en moltes regions, però particularment a Aragó, Navarra i Catalunya, que inclouen les ciutats de Saragossa, Pamplona i Barcelona", ha assenyalat l'Executiu britànic en el seu comunicat.

   Així, ha dit que "no aconsella als que ja estan a Espanya que ser'n vagin en aquests moments" i ha recomanat a aquests turistes que "segueixin els consells de les autoritats locals sobre com protegir-se millor a ells i als altres, inclosa qualsevol mesura que engeguin per controlar el virus".

   El Govern britànic ha recalcat, a més, que aquelles persones que tornin al país des d'Espanya hauran d'entrar en quarantena, si bé ha reiterat que la recomanació de viatge no suposa un consell per "escurçar la visita".

AMBAIXADOR BRITÀNIC A ESPANYA

   El comunicat ha estat publicat hores després que l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, assegurés que "ara com ara" la quarantena de catorze dies decretada per les autoritats afectava tot el territori nacional, excloent així corredors o excepcions amb les illes Canàries i Balears.

   En declaracions a la Sexta, recollides per Europa Press, el diplomàtic va admetre que hi ha converses contínues tant amb els governs regionals com amb el central, però "ara com ara" la situació és la de la quarentena generalitzada per a totes les persones procedents d'Espanya.

Contador