Publicat 24/11/2019 14:15:47 +01:00CET

Rècord absolut de participació en les eleccions locals de Hong Kong

Eleccions locals a Hong Kong.
Alda Tsang/SOPA Images via ZUMA / DPA

MADRID, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

Les eleccions locals de Hong Kong que se celebren aquest diumenge han registrat l'índex més alt de participació --més d'un 60 per cent-- de la història del territori des de la seva devolució a la Xina l'any 1997, en una expressió de la importància d'aquests comicis com a representació popular després de les extraordinàries manifestacions dels últims mesos contra les autoritats i el Govern de Pequín.

A les 15.30 hores, la participació havia superat amb escreix el 47 per cent de participació dels comicis locals del 2015. En aquell moment, havien votat 1,36 milions de persones. Cap a les 11.30 hores d'aquest diumenge, la xifra ja se situava en els 2,5 milions, per sobre dels 2,2 milions de les eleccions al Consell Legislatiu --l'òrgan principal de Govern-- de l'any 2016.

Les eleccions s'estan celebrant sense violència però diversos votants han denunciat que estaven sent gravats per persones no identificades a la sortida dels col·legis, segons informa el 'South China Morning Post'.

"És l'última oportunitat per expressar-nos", assegura un treballador de banca de 26 anys, després de dipositar la seva papereta. "En les últimes eleccions només hi havia candidats favorables a Pequín. Ara em trobo amb un candidat democràtic al meu districte. Alguna cosa ha canviat", assegura.

Els comicis, en què s'elegiran 452 regidors, han aglutinat l'oposició en un front unit que, per vegada primera, pretén disputar als candidats favorables a Pequín fins l'últim seient. Estan coordinant tots els seus candidats per impedir la fragmentació del vot.