Publicat 25/8/2014 12:13:47 +02:00CET

Rajoy i Merkel eviten valorar la crisi de Govern a França

Rajoy recogiendo a Merkel
PARTIDO POPULAR

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, han evitat valorar la dimissió del Govern a França per entendre que es tracta de qüestions internes, tot i que tots dos han confiat en el compromís del president francès, François Hollande, per seguir amb les reformes.

"No vaig a entrar en els problemes que pugui haver a França", ha dit Rajoy després de la seva trobada amb Merkel a Santiago de Compostel·la, perquè considera que l'actual crisi correspon "exclusivament" al Govern i el Parlament francesos.

Tot i això, el cap de l'Executiu espanyol s'ha mostrat convençut de la "voluntat" de les autoritats franceses per "fer reformes i seguir treballant per complir els seus compromisos".

Per la seva banda, Merkel tampoc ha volgut "comentar" la dimissió. La cancellera sí ha aprofitat per desitjar èxit a Hollande en la seva "agenda de reformes" i ha aplaudit els passos "valents" donats en els últims mesos.

El primer ministre francès ha presentat aquest dilluns la dimissió del seu Govern després de les últimes discrepàncies en el si de l'executiu en matèria econòmica, en particular per les polítiques d'austeritat. Tant Rajoy com Merkel han defensat aquest dilluns la necessitat de seguir avançant en la "consolidació fiscal".