Publicat 02/02/2019 11:28

Quatre tripulacions espanyoles disputaran les Medal Race de la Copa del Món de Miami

Blanca Manchón
JESUS RENEDO/SAILING ENERGY / SAILING ENERGY

MADRID, 2 febr. (EUROPA PRESS) -

Blanca Manchón, sisena en RS:X femení; Iker Martínez i Olga Maslivets, vuitens en Nacra 17; Ángel Granda, dcim en RS:X masculí; i Diego Botín i Iago López-Marra, dcims en 49er, participaran a les Medal Race de les seves classes a la Copa del Món de Miami (els Estats Units), mentre que Jordi Xammar i Nicolás Rodríguez han ascendit a la tercera posició dels 470.

Xammar i Rodríguez va comenar la jornada guanyant la mniga inaugural i va sumar un 5 en la segona prova. Així, l'equip catalano-gallec compta amb 25 punts nets, els mateix que l'equip japons Ichino/Hasegawa, segons. Lideren la classificació els suecs Dahlberg i Bergstrom amb 21 punts.

En 470 femení, les catalanes Brbara Cornudella i Sara López van baixar a la dotzena posició després de registrar uns parcials de 15+14 en les dues mnigues del dia. Just darrere seu en la classificació es troben Silvia Mas i Patricia Cantero, tretzenes. El duo catal canari va comenar la jornada amb un fora de línia i en la segona prova del dia van sumar un vuit.

Mentre, l'andalusa Blanca Manchón va acabar el dia en sisena posició de RS:X femení, assegurant-se un lloc en la medal race d'aquest dissabte. Manchón va comenar amb un 23, va ser onzena en la següent mniga i segona en l'última prova del dia.

En RS:X masculí, Ángel Granda va acabar el dia en desena posició i també disputar la regata final de la seva classe. El regatista canari va registrar uns parcials de 19+3+10 i va aconseguir entrar en el 'Top 10' de la regata nord-americana. Així mateix, el balear Sergi Escandell es va acomiadar de Miami des del lloc 14 de la general, el mateix que el windsurfista gallec Tomás Vieito (39) i l'andalús Fernando Lamadrid (45).

Per la seva banda, Iker Martínez i Olga Maslivets van certificar el seu pas a la medal race dels Nacra 17 des de la vuitena posició. Encara que van comenar el dia amb una bandera negra, Martínez i Maslivets van sumar un 11 en la segona mniga i van tancar el dia amb una tercera posició. També en Nacra 17, Tara Pacheco i Florian Trittel van concloure tretzens, i Mitch i Rita Booth van acabar en vintena posició.

En 49er, Diego Botí i Iago López-Marra van aconseguir entrar en la medal race de la seva classe després d'una última jornada molt disputada. L'equip cntabre-gallec va comenar el dia amb un 16 i va sumar un segon posat en l'última regata del dia. Mentre, Patricia Suárez i Nicole van der Velden es van acomiadar des del lloc 15 de la general dels 49er FX, i també van finalitzar la seva participació les germanes Carla i Marta Munté (24) i el tndem format per Támara Echegoyen i Paula Barceló (26).

Finalment, Joaquín Blanco va tancar la jornada en el lloc 16 de la classe Laser. El canari va comenar amb un 18 per va sumar un 4 en la segona prova del dia per acabar a deu punts dels llocs de medal race. Per contra, Joel Rodríguez va sumar un 5 en la primera mniga per en la segona va registrar un 50, que es converteix en el seu descarti, i va finalitzar la jornada en en dinovena posició. En Laser Radial, Martina Reino va caure al lloc 32 de la general.

Aquest dissabte, cinquena jornada de la Copa del Món de Miami, es disputaran les medal race de les classes 49er, 49er FX, Nacra 17 i RS:X masculí i femení. El domingoserá el torn dels 470 masculí i femení, Laser, Laser Radial i Finn.