Publicat 11/9/2020 20:19:38 +02:00CET

Al-Qaeda amenaça novament 'Charlie Hebdo' per publicar caricatures de Mahoma

Policies de França davant un tribunal en l'inici del judici contra diversos acusats de complicitat en l'atemptat en 2015 contra la seu de la revista 'Charlie Hebdo'
Thomas COEX/AFP/dpa

MADRID, 11 set. (EUROPA PRESS) -

L'organització terrorista Al-Qaeda ha amenaçat novament aquest divendres la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo' per publicar una altra vegada una sèrie de caricatures del profeta Mahoma que van provocar disturbis en països de majoria musulmana el 2005 i 2006, coincidint amb l'arrencada del judici per la cadena d'atemptats de gener de 2015.

El grup ha enaltit a través de la revista 'One Umma' als "heroics germans Kouachi" --responsables d'aquell atac-- i ha afirmat que la revista "pagarà el preu" per la publicació de les caricatures, segons ha indicat SITE Intelligence Group, un organisme especialitzat a fer seguiment dels grups terroristes.

L'advertiment ha estat publicat en un número de la revista gihadista centrada en els atemptats de l'11 de setembre de 2001, que inclou els perfils dels responsables dels atacs contra els Estats Units, fins avui els atemptats mes mortífers de la història.

Els atacs contra la seu de 'Charlie Hebdo' van ser executats per Said i Cherif Kouachi i es van saldar amb la mort de 12 persones. Davant l'inici del judici, la revista va publicar una portada en la qual barreja totes les vinyetes polèmiques sota el titular: "Tot allò per això".

La imatge central correspon a una caricatura del dibuixant 'Cabu', una de les víctimes mortals de l'atemptat de 2015. En ella, s'hi al·ludeix a un Mahoma "desbordat" per l'integrisme islamista: "És dur que m'estimin aquests idiotes", afirma el protagonista.

'Charlie Hebdo' va justificar en un editorial la publicació dels dibuixos apel·lant al seu "valor històric i penal" i al·legant que han passat 14 anys des que es va obrir la polèmica i hi ha joves "testimonis d'un judici que no entendrien" si no veuen les vinyetes.

La redacció va explicar que, durant aquests últims anys, sempre s'havia negat a publicar-les, però no perquè estava "prohibit", sinó per "covardia". "Reproduir les caricatures en la setmana de l'obertura del judici pels atemptats de gener de 2015 ens semblava indispensable", va afegir.

Contador