Publicat 14/6/2020 16:59:11 +02:00CET

Putin vincula les protestes a EUA amb "profundes crisis internes" i diu que Rússia té armes hipersòniques

El president rus, Vladimir Putin, en el Kremlin
PRESIDENCIA DE RUSIA

   Afirma que Rússia és líder mundial en armament hipersònic i assegura que té paritat amb EUA en armament nuclear

   MADRID, 14 juny (EUROPA PRESS) -

   El president rus, Vladimir Putin, ha relacionat l'ona de protestes contra el racisme i la violència policial que han sacsejat els Estats Units amb "profundes crisis internes" del país.

   "El que ha passat és una manifestació de profundes crisis internes", ha afirmat Putin en una entrevista concedida a la cadena de televisió Rossiya 1 recollida per l'agència de notícies russa Sputnik.

   La mort del ciutadà americà negre George Floyd el passat 25 de maig en Mineápolis a mans d'un policia durant una detenció ha provocat una ona de protestes global contra el racisme i la brutalitat policial. El policia Derek Chauvin va pressionar el coll de Floyd contra el sòl durant gairebé nou minuts, que va morir immediatament després. Ha estat expulsat del cos i està sent processat per homicidi.

ARMES SUPERSÒNIQUES

   D'altra banda, Putin ha afirmat que Rússia és el líder mundial en el desenvolupament de noves armes, incloent les hipersòniques: "Pel que fa a el desenvolupament del potencial nuclear de defensa, mantenim més o menys una paritat amb els Estats Units quant als portadors i al nombre d'ogives".

   No obstant això, segons el mandatari rus, "en els projectes avançats" estan "per davant sens dubte", ja que Rússia no només modernitza les capacitats tradicionals de defensa, sinó també introdueix sistemes nous.

   "En aquest sentit es pot dir amb certesa que som el número 1 del món en aquest aspecte", ha reblat. "Les principals potències militars aconseguiran al seu moment armament similar al que té Rússia. Em refereixo a les armes hipersòniques. No obstant això, des de l'any 2018 i fins ara ningú ho ha aconseguit", ha assegurat.

   Però fins i tot quan algun altre país obtingui l'armament hipersónico, Rússia "sabrà sorprendre als seus socis" doncs "amb molta probabilitat tindrà les capacitats per contrarestar-ho", ha advertit.

Contador