Publicat 18/1/2020 17:21:10 +01:00CET

Putin es declara en contra d'un "alarmant" mandat presidencial indefinit

Vladímir Putin, president de Rússia
-/Kremlin/dpa

MOSCOU, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de Rússia Vladímir Putin va afirmar que està en contra de la pràctica d'estada indefinida al poder d'un líder del país, en unes declaracions que després de la inesperada dimissió del seu govern aquesta setmana per a una remodelació de la cúpula de poder.

La Duma d'Estat, la cambra baixa del Parlament rus, va aprovar aquest dijous per majoria el nomenament de Mikhaïl Mixustin com a primer ministre, avalant així la proposta que va presentar dimecres el president Putin, que ja ha signat el decret que acredita la successió.

Els canvis deriven del discurs sobre l'Estat de la Nació pronunciat dimecres per Putin, en el qual va advocar per introduir esmenes a la Constitució per revisar l'equilibri de poders. Entre les seves propostes figurava una sobre nomenaments, perquè el Parlament sigui el responsable en primera instància de designar el Govern.

Putin ha volgut esclarir els dubtes sobre una possible perpetuació al poder. "Seria molt alarmant tornar a la situació dels anys 80 quan els caps d'Estat un rere l'altre, fins al final dels seus dies estaven al poder i se n'anaven del poder sense haver garantit les condicions necessàries de transformació del poder", ha explicat durant una reunió amb veterans de la Gran Guerra Pàtria, el nom pel qual es coneix a Rússia en la Segona Guerra Mundial.

Va afegir que és "millor no tornar a aquesta situació dels anys 80", segons comentaris recollits per l'agència oficial de notícies russa RIA Novosti.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 4. 4

  Iglesias recomana al seu pare que emprengui accionis legals contra Álvarez de Toledo

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals