Publicat 25/5/2020 16:29:36 +02:00CET

Putin aborda amb el primer ministre d'Iraq mesures per a una "normalització a llarg termini" a Síria

Vladimir Putin, president de Rússia
PRESIDENCIA DE RUSIA

   MADRID, 25 maig (EUROPA PRESS) -

   El president de Rússia, Vladimir Putin, ha parlat per telèfon amb el primer ministre de l'Iraq, Mustafá al Kazemi, per abordar mesures que permetin una "normalització a llarg termini" a Síria, segons ha informat aquest dilluns la Presidència russa.

   "En l'intercanvi d'opinions sobre problemes regionals, l'atenció es va centrar especialment en la solució de la crisi siriana", ha explicat el Kremlin, en un comunicat recollit per l'agència de notícies russa Sputnik.

   "En particular, es va acordar seguir coordinant les mesures per garantir una normalització a llarg termini de la situació a la República Àrab Síria i el restabliment de la seva sobirania i integritat territorial", ha assegurat la Presidència de Rússia.

   Síria està sumida des de 2011 en una guerra que va començar amb un moviment de protesta contra el règim que presideix Bashar al-Assad i va derivar en un conflicte que enfronta a grups opositors armats i grups gihadistes contra les forces lleials al Govern de Damasc, recolzat per Iran, Rússia i el partit-milícia xiïta libanès Hezbolá.