Publicat 6/6/2020 20:21:30 +02:00CET

Protesta contra el racisme a París malgrat la prohibició de manifestacions pel Covid-19

Protesta antiracista a París
Bertrand Guay/AFP/dpa

   MADRID, 6 juny (EUROPA PRESS) -

   Milers de persones han participat aquest dissabte en una marxa antiracista a París (França), malgrat la prohibició expressa de celebrar manifestacions pel risc de contagi de coronavirus.

   Els assistents s'han concentrat enfront de l'Ambaixada nord-americana a la plaça de la Concòrdia i més tard en els Camps de Mart, al costat de la Torre Eiffel amb pancartes amb consignes com "les vides dels negres importen" o demanant justícia per Adama Traoré, el fill d'immigrants malienses de 24 anys mort sota custòdia policial fa quatre anys a París.

   La Prefectura de París havia prohibit la manifestació i de fet l'Ambaixada nord-americana estava protegida per un potent dispositiu antidisturbis.

   "L'Estat francès ha d'adonar-se que alguns policies són racistes", ha apuntat una de les manifestants, Eftimia, en declaracions a BFMTV. "Estem farts i esperem que l'Estat assumeixi les seves responsabilitats en aquest tema", ha afegit.

   Durant la protesta els manifestants s'han fet ressò del ja emblemàtic gest del jugador de futbol americà Colin Kaepernick posant genoll en terra, en aquest cas enfront de la Policia per exigir justícia per a George Floyd, el ciutadà americà negre la mort del qual durant una detenció el passat 25 de maig en Mineápolis ha provocat una ona de protestes a escala global.

   Les protestes s'han reproduït en altres ciutats de França, com a Marsella, on el líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, ha recordat que els negres són sotmesos a molts més controls. "És un problema per tots els que estimen la República. No és nostra França", ha advertit.

Contador