Actualitzat 27/1/2020 17:22:11 +00:00 CET

Li Keqiang ordena admetre tots els pacients que necessitin atenció mèdica

El primer ministre xinès, Li Keqiang.
Alexander Miridonov - Archivo

MADRID, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre de la Xina, Li Keqiang, ha ordenat aquest dilluns als hospitals de la localitat de Wuhan, l'epicentre del brot del nou coronavirus, que admetin tots els pacients que necessitin atenció mèdica.

Durant la seva visita a la ciutat, Li ha revisat les mesures per contenir l'expansió de la malaltia, que s'ha saldat per ara amb 81 morts i més de 2.800 afectats, segons ha informat el diari local 'South China Morning Post'.

Li, que es troba al capdavant de les tasques de prevenció, ha visitat els pacients i el personal mèdic. A més, ha inspeccionat la construcció d'un hospital que tindrà uns 1.000 llits.

"S'han d'engegar mesures perquè tots els pacients siguin admesos als hospitals", ha afirmat Li, que ha expressat que l'hospital complirà amb els estàndards de qualitat i seguretat independentment del que triguin a construir-lo.

D'altra banda, ha anunciat que enviaran a Wuhan 2.000 infermers més durant els propers dies. "Les autoritats de Hubei i Wuhan són responsables de salvaguardar la província i han de fer el que puguin per controlar el virus. És la seva tasca principal", ha subratllat el dirigent.

El president, Xi Jinping, ha emès una ordre en la qual demana a les autoritats que posin l'interès públic "per sobre de qualsevol cosa" a l'hora de fer front a la malaltia.

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha arribat també aquest dilluns a Pequín per estudiar les mesures per ralentir la propagació del virus.

Les alarmes van saltar aquest diumenge després de saber-se que el coronavirus té un període d'incubació de 14 dies i que és contagiós abans que es manifestin els símptomes.

Això diferenciaria radicalment el nou virus de la síndrome respiratòria aguda greu (en anglès, SARS) que va sorgir a la Xina el 2002 i que es va saldar amb la mort de més de 700 persones arreu del món. El SARS no era asimptomàtic, per la qual cosa era més senzill localitzar possibles contagiats.

Les autoritats xineses sospiten que unes 5.794 persones podrien ser portadores del virus, que va ser identificat per primera vegada al desembre.