El primer ministre de Malàisia demana la dimissió de Trump per "salvar els Estats Units"

Publicat 10/2/2020 16:59:42CET
El primer ministre de Malàisia, Mahathir Mohamad.
Zulaikha Zainuzman/BERNAMA/dpa

MADRID, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre de Malàisia, Mahathir Mohamad, ha expressat aquest dilluns que ha demanat la dimissió del president dels Estats Units, Donald Trump, per "salvar els Estats Units", segons informacions del diari local 'The Star'.

"Els nord-americans són gent agradable, però el president Trump no", ha asseverat abans de recalcar que les seves crítiques van dirigides al magnat novaiorquès i no a la població del país nord-americà.

En aquest sentit, ha destacat que Trump ha d'abandonar el càrrec a causa del seu pla de pau per a Orient Pròxim, conegut com l''acord del segle', el qual considera "terriblement injust" i "absolutament inacceptable".

Així mateix, ha afirmat que parlarà amb les autoritats xineses i els demanarà que donin suport a la causa palestina per frenar les forces israelianes perquè considera que superpotències "no-musulmanes" com la Xina, el Japó i Corea del Sud han de mostrar preocupació per l'opressió dels palestins a mans d'Israel.

L'Ambaixada dels Estats Units a Malàisia ha expressat "decepció" per les paraules del primer ministre i ha assenyalat que els seus comentaris no compleixen amb l'esperit constructiu que ha caracteritzat la relació entre tots dos països.

En resposta a la presentació de l''acord del segle', el president de l'Autoritat Palestina va descriure la proposta com "la bufetada del segle" i va recalcar que està destinada a acabar "a l'abocador de la història".

Per la seva banda, el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, va destacar que la proposta "és el millor acord" que podran aconseguir els palestins, als quals han demanat que acceptin l''acord del segle'.

Contador