Publicat 14/6/2019 11:57:50 +02:00CET

El presumpte autor dels atacs de Christchurch es declara innocent de tots els càrrecs

Aftermath of Christchurch mosque attacks in New Zealand
Martin Hunter/SNPA via AAP/dpa - Archivo

MADRID, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El presumpte autor dels atacs de la ciutat neozelandesa de Christchurch s'ha declarat aquest divendres innocent de tots els càrrecs davant del Tribunal Suprem de la localitat i serà jutjat al maig del 2020.

El jutge Cameron Mander ha confirmat que el judici contra Brenton Tarrant, un ciutadà australià de 28 anys, se celebrarà el 4 de maig i podria durar unes sis setmanes, segons ha recollit el diari 'New Zealanda Herald'.

Tarrant s'enfronta a un total de 51 càrrecs d'assassinat i 40 d'intent d'homicidi per l'atac, a més de càrrec per terrorisme.

El jutge Mander també ha confirmat que ha rebut els informes de dos metges després que ordenés que el presumpte autor se sotmetés a una avaluació mental per determinar si estava en condicions de ser jutjat.

L'home, un ciutadà australià, va ser posat sota custòdia després del tiroteig i va ser traslladat a la presó de màxima seguretat de Nova Zelanda a Auckland.

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, va qualificar l'atac d'acte terrorista i va introduir ràpidament noves i dures lleis contra les armes de foc, i va prohibir així les armes semiautomàtiques.