Publicat 16/4/2019 10:33:24 +02:00CET

La presidenta de Taiwan assegura que els exercicis militars de la Xina no intimiden Taipei

La presidente de Taiwán, Tsai Ing Wen
TYRONE SIU

TAIPEI, 16 abr. (Reuters/EP) -

La presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, ha assegurat aquest dimarts que els exercicis militars de la Xina al voltant de la illa no intimiden Taipei.

"Com potser han observat, les forces xineses han enviat un gran nombre de bucs i caces al nostre voltant. Les seves accions amenacen Taiwan i altres pasos de la regió", ha asseverat la dirigent.

"Aquestes accions només serveixen per reforar la nostra determinació. Les nostres forces tenen la capacitat, determinació i compromís de defensar Taiwan i no permetre cap coacció que dicti el nostre propi futur", ha manifestat.

Així mateix, Tsai ha informat que l'Administració del president nord-americ, Donald Trump, ha notificat a Taipei que materialitzar el seu tercer enviament d'armes. "Vull agrair al Govern dels Estats Units la seva decisió", ha expressat.

Les paraules de la dirigent han tingut lloc després que les autoritats taiwaneses denunciessin aquest dilluns que diversos avions militars de la Xina havien fet diversos vols a prop de l'illa.

Els avions haurien partit d'un port del sud de la Xina i es dirigien al Pacífic occidental en unes maniobres aries de llarga distncia, ha assenyalat el Ministeri de Defensa, citat per l'agncia de notícies CAN.

Un alt crrec nord-americ, per la seva banda, ha denunciat aquestes maniobres i les ha qualificat de "coercitives" i de suposar una amenaa per a l'estabilitat de la regió.

Aquest tipus d'incidents són habituals entre Pequín i Taipei. Taiwan es considera un país independent des del 1949 per la Xina sosté que és part del seu territori.