Publicat 10/3/2020 11:26:09 +01:00CET

El president de l'Eurocambra es posa en quarentena després de passar el cap de setmana a Itàlia

El president del Parlament Europeu, David Sassoli.
Daina Le Lardic/European Parliam / DPA

L'italià David Sassoli no presenta símptomes i pren aquesta decisió com una mesura de prevenció

BRUSSEL·LES, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha decidit posar-se en quarentena durant catorze dies com una mesura de prevenció després d'haver passat el cap de setmana a Itàlia, una decisió en línia amb les últimes directrius de la institució per evitar el contagi de coronavirus entre eurodiputats i personal.

Sassoli, que no presenta símptomes de la malaltia, ha pres aquesta decisió "per coherència", segons han explicat fonts comunitàries. En un comunicat, el president de l'Eurocambra ha explicat que treballarà des de la seva casa de Brussel·les durant les properes dues setmanes.

"He decidit, com a mesura de precaució i després d'haver estat a Itàlia durant el cap de setmana, seguir les mesures indicades i exercir la meva funció de president des de la meva casa de Brussel·les i complir els catorze dies que indica el protocol de salut", ha apuntat.

Sassoli ha argumentat, en concret, que la decisió del Govern italià d'ampliar les mesures de contingència a tot el territori té "importants conseqüències per al comportament dels eurodiputats italians".

També ha subratllat que, després dels últims esdeveniments a Itàlia, el Parlament Europeu "ha actualitzat les mesures per protegir la salut i alhora garantir el treball legislatiu i pressupostari i que els organismes interns puguin fer les seves funcions".

"El Covid-19 obliga tothom a ser responsables i prudents. És un moment delicat per tots nosaltres", ha expressat el president de l'Eurocambra, i després ha assegurat que la institució "continuarà treballant per exercir els seus deures". "Cap virus pot bloquejar la democràcia", ha emfatitzat.