Publicat 12/5/2020 18:54:03 +02:00CET

El president de l'Afganistan anuncia la represa de l'ofensiva contra els talibà

El president de l'Afganistan, Ashraf Ghani
Britta Pedersen/zb/dpa - Archivo

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El president de l'Afganistan, Ashraf Ghani, ha anunciat aquest dimarts la represa de l'ofensiva de les forces de seguretat contra els talibà a causa de l'increment dels atacs malgrat els intents per llançar un procés de pau al país.

Ghani ha indicat en un missatge televisat a la nació que els insurgents han rebutjat les diverses crides a un alto el foc i ha recalcat que les forces afganeses passaran d'una postura de "defensa activa" a una de "ofensiva".

Així mateix, ha dit que les crides de les autoritats a un alto el foc no suposen un símptoma de feblesa, sinó un exemple del seu compromís amb la pau, abans de demanar novament als talibà que els acceptin, segons ha informat la cadena de televisió afganesa Tolo TV.

L'anunci ha arribat hores després de sengles atacs contra un hospital de l'oest de Kabul recolzat per l'organització no governamental Metges Sense Fronteres (MSF) i el funeral d'un policia en l'est del país, que s'han saldat amb prop de 40 morts.

No obstant això, el portaveu dels talibà, Zabihulá Muyahid, ha negat que el grup integrista fundat pel mulá Mohamed Omar hagi estat darrere d'aquests atacs.

Contador