Publicat 16/4/2019 10:57:41 +02:00CET

El president Joko Widodo es presenta com el favorit per guanyar les presidencials a Indonèsia

Indonesia.- La coalición del presidente de Indonesia ganaría la mayoría parlamentaria, según una encuesta
REUTERS / BEAWIHARTA BEAWIHARTA

JAKARTA, 16 abr. (DPA/EP) -

El president d'Indonsia, Joko Widodo, es presenta com el favorit per guanyar les eleccions presidencials que se celebraran a Indonsia aquest dimecres, en una jornada en la qual també se celebraran els comicis legislatius nacionals i regionals per designar més de 20.000 representants a nivell estatal, regional i local.

Segons els últims sondeigs, l'actual mandatari indonesi, també conegut com 'Jokowi', té un ampli avantatge per imposar-se en aquesta cita electoral al seu principal rival, Prabowo Subianto, un general que va ser expulsat de les Forces Armades indonsies el 1988 per la seva implicació en el segrest i desaparició de diversos activistes defensors de la democrcia.

Joko va vncer Prawobo en les anteriors eleccions presidencials, que van tenir lloc al 2014, encara que ho va fer per un estret marge. Ara les enquestes pronostiquen una victria clara de Joko, amb un avantatge de dos dígits per sobre de l'antic general, encara que alguns analistes creuen que Prawobo podria protagonitzar la sorpresa.

Quan Joko va guanyar les presidencials fa cinc anys ho va fer com una figura independent sense vincles amb l'elit política i militar indonsia, i sent un empresari que arribava a la Presidncia després d'haver exercit d'alcalde a Sol, una localitat de grandria mitjana al centre de l'illa de Java.

El mandatari indonesi arriba en aquesta nova cita a les urnes després d'haver governat el país amb diversos antics generals lligats a la dictadura i havent desenvolupat un programa de renovació d'infraestructures basat en la construcció de noves carreteres, ports, aeroports i preses.

No obstant aix, els grups de defensa dels drets humans i els analistes critiquen Joko perqu consideren que el seu balan en matria de drets fonamentals encara és molt precari. En concret, denuncien que no ha complert la seva promesa d'engegar polítiques per abordar les violacions de drets humans que es van cometre en el passat.