Publicat 21/9/2019 12:20:31 +02:00CET

El president d'Aramco assegura que la petroliera és "més forta que mai" després dels atacs

A.Saudí.- El presidente de Aramco asegura que la petrolera es "más fuerte que nunca" tras los ataques
REUTERS / HAMAD I MOHAMMED

   RIAD, 21 set. (Reuters/EP) -

   La petroliera saudita Aramco ha emergit dels atacs soferts per les seves instal·lacions "més forta que mai", ha assegurat el seu president, Amin Nasser, en un missatge remès als seus empleats, en el qual precisa que la producció total de cru es reprendrà a finals d'aquest mes.

   Els atacs del passat 14 de setembre contra les plantes d'Abqaiq i Jurais, dues de les majors del regne, van provocar grans incendis i danys significatius que van reduir a la meitat la producció de cru en el major exportador del món, en parar la producció de 5,7 milions de barrils al dia.

   "Els trets que cercaven destruir Aramco han tingut una conseqüència no intencionada: ens han galvanitzat als 70.000 entorn d'una missió de recuperar-nos ràpidament i amb confiança, i Aramco ha emergit d'aquest incident més fort que mai", ha afirmat Nasser en el missatge intern, amb motiu del dia nacional de l'Aràbia Saudita, que se celebra el 23 de setembre.

   "Cada segon compta en moments com aquests i si no haguéssim actuat ràpid per contenir els focs i començar ràpidament els esforços de recuperació, l'impacte al mercat petrolier i en l'economia mundial hauria estat molt més devastador", ha defensat.

   El divendres, la petroliera estatal va convidar a periodistes a visitar les instal·lacions atacades per veure de primera mà les dades i les tasques de reparació.

   Milers d'empleats i contractistes han estat apartats d'altres projectes per treballar a contrarellotge per restaurar la producció. Aramco està traslladant material des dels Estats Units i Europa per reconstruir les instal·lacions danyades, han explicat responsables de la petroliera als periodistes.

   Aramco ja ha recuperat part de la producció perduda i tornarà als nivells previs a l'atac a finals de setembre, ha informat Nasser. "Ni un sol enviament als nostres clients internacionals s'ha perdut o cancel·lat com a resultat dels atacs i seguirem complint la nostra missió de subministrar l'energia que necessita el món", ha assegurat en el missatge, al que ha tingut accés Reuters.

   Els rebels huthis iemenites van reivindicar l'atac, però tant els Estats Units com l'Aràbia Saudita n'han responsabilitzat l'Iran, però Teheran ho nega.