'Popeye', l'exsicari de Pablo Escobar, pateix un càncer d'esòfag incurable

Publicat 9/1/2020 11:42:09CET
L'exsicari del narcotraficant Pablo Escobar, Jhon Jairo Velásquez, àlies 'Popeye'.
YOUTUBE / UNIVISION NOTICIAS - Archivo

BOGOTÀ, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

L'exsicari de Pablo Escobar, Jhon Jairo Velásquez Vásquez, àlies 'Popeye', pateix un càncer d'esòfag en fase terminal, amb metàstasi als pulmons i fetge, que ha estat catalogat per les autoritats mèdiques d'"intractable" i, per tant, incurable, perquè afecta diverses parts fora de l'òrgan.

El sequaç de qui va ser el principal narcotraficant de la història de Colòmbia actualment està rebent tractaments pal·liatius i apunten que és qüestió de mesos que mori a l'Institut Nacional de Cancerologia de Bogotà, tal com ha informat el diari colombià 'El Tiempo'.

Vásquez, que va ser fonamental en l'estructura criminal del càrtel de Medellín, ha estat complint penes de presó fins i tot des d'abans de la mort d'Escobar el 1993 per diversos delictes que van des del terrorisme i el narcotràfic fins a l'assassinat, inclòs el de la seva parella després d'una ordre d'Escobar.

Després de passar 24 anys a la presó, 'Popeye' va sortir lliure el 2014, però quatre anys més tard, en què va tenir temps d'adquirir certa rellevància mediàtica per l'auge del fenomen Pablo Escobar als mitjans de comunicació i a la cultura popular, va tornar a la presó condemnat per extorsió i associació per delinquir.

Contador