Publicat 31/7/2020 9:22:09 +02:00CET

Pompeo evita proporcionar-se sobre la seguretat del vot per correu

El secretari d'estat dels Estats Units, Mike Pompeo.
Ringo Chiu/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'estat dels Estats Units, Mike Pompeo, ha evitat respondre si l'amoïna la seguretat del vot per correu en una compareixença davant el Comitè de Relacions Exteriors del Senat, després que el president, Donald Trump, suggerís la possibilitat d'ajornar les eleccions presidencials pel risc de "frau".

Els diplomàtics i els membres de serveis dels Estats Units destinats a l'estranger acostumen a emetre el vot per correu, i Pompeo ha afirmat que "creu" que va votar per correu "quan era soldat" i "quan era membre del Congrés".

No obstant això, ha matisat que "tenir un petit grup de persones que voten per correu és molt diferent a decidir que es farà una votació totalment per correu", segons ha informat la cadena de televisió CNN.

A més, Pompeo s'ha negat a respondre si el Departament d'Estat acceptaria els resultats certificats de les eleccions presidencials dels Estats Units, fins i tot en cas que Trump no ho fes. "No especularé", ha resolt.

Trump ha suggerit la possibilitat d'ajornar les eleccions perquè assegura que hi ha el risc que siguin "imprecises i fraudulentes" pel sistema de vot per correu. Segons ell, aquest sistema "ja ha demostrat que és un desastre".

Aquest suggeriment no té precedents en la història recent dels Estats Units, on la data dels comicis sempre s'ha fixat el dimarts de la primera setmana completa del mes de novembre.

D'acord amb 'The New York Times', Trump no té competències per canviar de manera unilateral la data de les eleccions presidencials, que es fixa d'acord amb la legislació federal.

En aquest sentit, Pompeo ha assenyalat que el Departament de Justícia i d'altres haurien de prendre aquesta determinació, tot i que la Constitució atorga aquest poder al Congrés, però matisat que "s'hauria de fer legalment".

Contador

el més llegit

 1. 1

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 2. 2

  El Govern estudiarà personar-se pel cas 3% "si hi ha hagut algun perjudici per a la Generalitat"

 3. 3

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 4. 4

  Regne Unit.- Mor el premi Nobel de la Pau John Hume

 5. 5

  Mor un motorista de 19 anys en un accident a Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)