Actualitzat 10/9/2020 7:37:52 +00:00 CET

Pompeo apunta a alts funcionaris russos en l'enverinament de Navalni

El secretari d'estat dels EUA, Mike Pompeo
Roland Schlager/APA/dpa

MADRID, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'estat dels Estats Units, Mike Pompeo, ha afirmat aquest dimecres que hi ha una "possibilitat substancial" que alts funcionaris russos estiguin darrere l'enverinament de l'opositor rus Aleksei Navalni.

"Crec que tothom ho veu com el que és. Quan veuen l'intent d'enverinar un dissident, reconeixen que hi ha una possibilitat substancial que això realment provingui d'alts funcionaris russos", ha assenyalat Pompeo durant una entrevista en el programa 'Ben Saphiro Show'.

El secretari d'estat nord-americà ha afegit que Washington "analitzarà" què fer. "Ho avaluarem i mirarem de fer el que puguem per reduir tant com sigui possible el risc que passin coses com aquesta", ha indicat.

Navalni, hospitalitzat a Berlín, ja ha sortit del coma induït i "respon a estímuls verbals", segons el personal sanitari del centre on es troba.

El govern d'Angela Merkel ha confirmat la tesi de l'enverinament que els metges d'Omsk (Rússia) van descartar en un primer moment. Berlín ha endurit el to contra Moscou i ha reclamat que s'esclareixin els fets.

Contador