Publicat 30/4/2019 17:58:38 +02:00CET

Pompeo afirma que els EUA donen suport "plenament" a Guaidó "en la recerca de la llibertat i la democràcia"

Pompeo Testifies on the State Department Budget
Stefani Reynolds

"Els caps del cop d'estat reconeixen la seva autoria sense escrúpols", afirma el ministre d'Exteriors veneol

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, ha confirmat que Washington dona suport "plenament" a les accions dutes a terme pel president de l'Assemblea Nacional veneolana, Juan Guaidó, que aquest dimarts va anunciar l'Operació Llibertat per, amb el suport de militars, acabar amb la "usurpació" del rgim de Nicolás Maduro.

"El president interí Juan Guaidó va anunciar l'inici de l'Operació Llibertat. El Govern dels Estats Units dona suport plenament al poble veneol en la recerca de la llibertat i la democrcia. La democrcia no pot ser derrotada", ha afirmat el cap de la diplomcia nord-americana a Twitter.

Per la seva banda, l'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, ha instat les Forces Armades de Veneuela a "protegir la Constitució i al poble veneol" i aliar-se amb les autoritats "legítimes" davant de la "usurpació" que representa el rgim de Nicolás Maduro.

"Hauria d'estar del costat de l'Assemblea Nacional i les institucions legítimes contra la usurpació de la democrcia. Els Estats Units est amb el poble de Veneuela", ha afegit l'assessor del president nord-americ, Donald Trump, una de les veus més fermes de Washington contra Maduro.

El ministre d'Exteriors veneol, Jorge Arreaza, ha reaccionat a Twitter als pronunciaments dels dirigents nord-americans per apuntar que, amb aquests missatges, "els caps del cop d'estat reconeixen la seva autoria sense escrúpols". "L'Administració de Trump pretén generar un conflicte intern a Veneuela", per "les institucions democrtiques de Veneuela garantiran la pau del país, ha assenyalat.

Arreaza ha ironitzat que Pompeo "fa una ostentació de diplomcia, en promoure i finanar un cop d'estat violent a Veneuela" i ha recriminat a Washington la seva "obsessió" per controlar el petroli.