Publicat 17/11/2019 11:49:44 +01:00CET

La Politècnica de Hong Kong es converteix en un camp de batalla durant noves protestes contra les autoritats

Enfrentamientos en la Politécnica de Hong Kong
REUTERS / ADNAN ABIDI

Un sergent de la Policia es troba ferit d'un cop de fletxa en un repunt de les hostilitats després de conèixer-se la presència de militars xinesos als carrers

MADRID, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

Desenes de manifestants s'estan enfrontant amb còctels molotov contra la Policia antiavalots des d'aquest matí a la Politècnica de Hong Kong durant un dels episodis més violents des que van començar, el passat mes de març, les protestes al territori contra les autoritats i el Govern de Pequín.

De moment, els aldarulls han tingut un nombre no precisat de detinguts i almenys un agent de Policia ferit d'un cop de fletxa en una cama sense que es temi per la seva vida. Els enfrontaments han tingut lloc tant en ple carrer com a l'interior d'algunes aules de la Politècnica, com el Centre d'Aprenentatge Lingüístic Independent, on ha esclatat una bomba de fum de la Policia.

L'increment de la tensió s'ha degut en part a la presència ahir als carrers d'Hong Kong d'un grup de militars xinesos per col·laborar en les tasques de neteja i desmantellar les barricades dels manifestants, una decisió extremadament inusual atès que els soldats solen romandre aquarterats i rares vegades interactuen professionalment amb la població del territori per no escalfar els ànims.

Els enfrontaments van començar entorn de les 10 del matí quan almenys un centenar de persones van començar a retirar les barricades dels voltants de la Politècnica, moment en què desenes de manifestants els van ordenar que desistissin i abandonessin immediatament el lloc.

Diverses unitats de la Policia antiavalots i almenys dos canons d'aigua es van presentar immediatament en el lloc, cosa que va donar origen a l'intercanvi de còctels molotov, pedres, granades de fum i dolls d'aigua tenyida de blau per facilitar la identificació dels manifestants.

La Politècnica és considerada com l'últim reducte del grup de manifestants que porta tota la setmana ocupant les universitats del territori, en una acció concertada que ha portat a la supensió de les classes en tots els centres d'estudi del territori fins a, com a mínim, aquest dilluns.

El sindicat de professors de Hong Kong ha emès un comunicat en el qual ha declarat la seva "extrema preocupació" per aquests incidents i cridat urgentment a la calma a totes les parts. "La situació d'escac actual està causada per la cadena de decisions adoptada pel Govern i cal resoldre-la amb responsabilitat", segons la nota, recollida pel 'South China Morning Post'.

Els participants estan començant a desplaçar la zona de les hostilitats al Tunel Interportuari prop de la Politècnica mentre reiteren la seva intenció de "normalitzar el caos" fins que les autoritats no atenguin les seves demandes, començant per la principal, el respecte a la independència judicial del territori.

"Jo, per la meva banda, estic donant suport al moviment més que mai", ha declarat Jade, una manifestant de 30 anys. "La Policia està fora de control, i estan fent tot el possible per causar danys", ha afegit, abans d'expressar la seva consternació per la presència dels militars xinesos.

"Em sembla sorprenent que algú pensi que estaven buidant els carrers per pròpia voluntat. Algú creu que no segueixen ordres? Em sembla fins i tot il·legal que vinguin aquí, i odio que el Govern de Hong Kong no digui ni una paraula sobre aquest tema", ha lamentat.

Mentre, l'agent ferit, responsable del servei de Premsa, es troba ingressat a l'hospital Kwong Wah per rebre tractament, amb pronòstic estable.

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 3. 3

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 4. 4

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021

 5. 5

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits