La policia de Nova Zelanda investiga amenaces contra Jacinda Ardern

Publicat 22/3/2019 9:50:35CET
N.Zelanda.- Jacinda Ardern convoca para este viernes dos minutos de silencio en
-/Office of the Prime Minister N / DPA

MADRID, 22 març (EUROPA PRESS) -

La policia de Nova Zelanda ha obert una investigació sobre les presumptes amenaces de mort que s'han abocat sobre la primera ministra del país, Jacinda Ardern, a través de les xarxes socials, segons ha informat el diari local 'New Zealand Herald'.

El citat periòdic ha indicat que la dirigent neozelandesa va rebre un tuit en el qual s'adjuntava una foto d'una arma i un missatge que l'assenyalava com "la següent". El tuit va ser present més de 48 hores en la xarxa abans que el compte fos denunciat per diverses persones i, posteriorment, suspès.

En una altra publicació es podia veure la mateixa foto amb el missatge "la següent ets tu". El compte, que ha estat suspès, compartia contingut supremacista i islamòfob.

"La policia té constància d'un comentari fet a Twitter i està indagant", ha afirmat un portaveu de les forces de seguretat. Les amenaces s'han produït tan sols una setmana després de l'atemptat contra dues mesquites de la localitat de Christchurch, que va causar 50 morts.

"UNA LLIÇÓ A NIVELL MUNDIAL"

Gamal Fouda, l'imam de la mesquita d'Al Noor, en què van morir 42 de les 50 víctimes mortals, ha asseverat que Nova Zelanda és "irrompible". "Divendres passat vaig veure en aquesta mesquita l'odi i la ràbia als ulls del terrorista que va matar 50 persones i en va ferir 48, que va trencar els cors de milions de persones a tot el món", ha asseverat.

"Des del mateix lloc, miro fora i veig l'amor i la compassió als ulls de milers de ciutadans neozelandesos i éssers humans de tot el món", ha continuat. "El terrorista va provar de trencar la nació amb una ideologia malèfica, però en comptes d'això ha demostrat al món que Nova Zelanda és irrompible", ha afegit.

En aquest sentit, Fouda ha agraït a Ardern el seu lideratge i ha descrit el seu comportament com una "lliçó per als líders a nivell mundial". "Gràcies per mantenir unides les nostres famílies i honrar-nos amb un simple vel. Gràcies per les teves paraules i les teves llàgrimes, gràcies per estar amb nosaltres", ha manifestat.

Nova Zelanda ha guardat dos minuts de silenci aquest divendres al migdia en memòria de les víctimes de l'atemptat. Unes 20.000 persones, moltes d'elles amb hijab, s'han reunit al parc Hagley, a prop de la mesquita d'Al Noor, per commemorar el succés.