Publicat 6/2/2020 17:23:48CET

La policia nord-irlandesa localitza una bomba adossada en un camió després de rebre un avís

01 July 2019, Northern Ireland, Belfast: New Police Service of Northern Ireland (PSNI) Chief Constable Simon Byrne on a walk about in east Belfast on his first day in office. Photo: Niall Carson/PA Wire/dpa
Niall Carson/PA Wire/dpa

LONDRES, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Les forces de seguretat d'Irlanda del Nord han localitzat una bomba adossada en un camió que suposadament havia d'embarcar en un ferri que anava cap a Escòcia, després d'haver rebut un primer avís el 31 de gener, coincidint amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Segons les autoritats, el primer avís alertava de la presència d'un artefacte explosiu adossat en un camió que havia de viatjar a Escòcia, però la recerca inicial no va donar cap resultat. Dilluns, un segon avís més detallat va permetre trobar el vehicle en una zona industrial de Lurgan.

La policia no ha donat detalls sobre la magnitud o les característiques de la bomba, però un responsable del cos, Sean Wright, ha assenyalat que "l'única conclusió" possible és que es tracta d'una acció de "dissidents republicans", en al·lusió a les faccions escindides del desaparegut IRA (en anglès, l'Exèrcit Republicà Irlandès).

Contador