La Policia irromp en un centre comercial de Hong Kong pres pels manifestants

Publicat 22/9/2019 11:56:17CET

   MADRID, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   La Policia de Hong Kong ha irromput en un centre comercial de la ciutat de Sha Tin on aquest diumenge s'han concentrat desenes de manifestants en el marc de les contínues protestes contra el Govern de l'excolònia britànica.

   Centenars de manifestants han marxat per Sha Tin en una nova jornada de protesta durant la qual han arribat a llançar una bandera xinesa a un riu i han causat destrosses a l'estació de tren abans que alguns es recloguessin en el New Town Plaza.

   La Policia ha vigilat la protesta sense intervenir fins que els manifestants han pres posicions al centre comercial construint barricades amb els panells i causant importants destrosses, segons informa el 'South China Morning Post'.

   L'estació de tren de Sha Tin ha hagut de tancar, mentre que Airport Express, el principal servei de connexió ferroviària amb l'aeroport de Hong Kong, ha restringit els seus serveis. Al llarg de la nit, només ha agafat passatgers al centre i únicament ha permès pujar als qui tinguessin bitllets d'avió.

   El dissabte ja es van produir disturbis en què la policia va emprar gasos lacrimogens per dispersar a centenars de manifestants al parc Tuen Mun, on estava prevista una altra protesta local. A més, grups de simpatitzants de la Xina van retirar els missatges contra el Govern de Hong Kong en els 'Murs de Lennon'.

   Hong Kong és escenari de protestes des del juny. Van començar amb l'objectiu de frenar una llei d'extradició a la Xina continental però en aquests tres mesos han anat en augment fins a reclamar una obertura democràtica.

   El Govern de Carrie Lam va accedir finalment a cancel·lar la polèmica llei i ha convocat un diàleg nacional per donar resposta al descontentament dels hongkonguesos, però s'ha negat a les altres demandes, que contemplen el sufragi universal.

   Aquestes mobilitzacions suposen el major desafiament per a Hong Kong des de la Revolució dels Paraigües de 2014, just quan el Partit Comunista de la Xina (PPCh) es preparava per festejar el seu 70è aniversari el proper 1 d'octubre.