Publicat 2/11/2019 10:26:07 +01:00CET

La Policia de Hong Kong torna a fer servir gas lacrimogen per dispersar noves protestes al territori

31 October 2019, China, ong Kong: Riot police fire tear gas canisters amid clashes with anti-Chinese government protesters. Photo: Liau Chung-Ren/ZUMA Wire/dpa
Liau Chung-Ren/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

La Policia de Hong Kong ha tornat a recórrer als gasos lacrimogens per buidar la nova protesta convocada per a aquest dissabte als carrers del territori a favor de la independència judicial.

La marxa, celebrada després d'una "trucada d'emergència" feta pels activistes prodemocràtics, ha protagonitzat enfrontaments amb les forces de seguretat a Victoria Park i Causeway Bay, dos dels habituals punts de fricció de les protestes. De moment no es té constància de ferits.

Com a nota particular, la Policia també ha suspès diversos mítings dels candidats a les eleccions locals d'aquest mes quan els polítics es disposaven a sortir de Victoria Park per acompanyar els manifestants per l'avinguda Kingston.

Aquests nous enfrontaments tenen lloc després que el Govern xinès anunciés dijous la seva intenció de "perfeccionar" la forma en què es nomena i relleva al líder de Hong Kong, després d'una reunió a porta tancada de quatre dies de durada entre els principals dirigents del Partit Comunista a Pequín.

La Xina considera essencial l'estabilització de l'antiga colònia britànica, escenari des de fa cinc mesos d'aquestes protestes que van dirigides al Govern de Pequín, al qual acusen d'atemptar contra els seus principis d'autonomia.