Publicat 9/2/2020 17:55:30 +01:00CET

La Policia de Hong Kong deté 60 persones en el marc de les protestes

Imatge d'una protesta a Hong Kong.
Liau Chung-Ren/ZUMA Wire/dpa - Archivo

MADRID, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

La Policia de Hong Kong ha detingut 60 persones després de les protestes que s'han desenvolupat durant aquesta nit, en el marc de les manifestacions que s'estan produint a la regió després de la mort d'un jove universitari en les mateixes.

La Policia ha fet servir gas lacrimogen i ha fet ús de porres per dispersar la multitud que s'estava manifestant, a més de gas pebre contra algunes persones que estaven provant de tallar la carretera a la ciutat de Tseung Kwan O, segons ha recollit l'emissora RTHK.

Així, els agents han detingut aquestes 60 persones per reunir-se de manera il·legal i per pertorbació de l'ordre públic. A més, han acusat els manifestants de llançar-los pedres i causar danys en un vehicle policial.

Les protestes continuen després que Chow Tsz Lok, un estudiant de 22 anys de la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong, morís en caure del tercer al segon pis d'un pàrquing a Tseung Kwan O, mentre la Policia dispersava els manifestants amb gas lacrimogen.

Les manifestacions a Hong Kong van esclatar el passat mes de juny contra un polèmic projecte de llei d'extradició a la Xina continental. Lam va acabar retirant definitivament el projecte de llei però les protestes han continuat amb més demandes, inclòs el sufragi universal.