Publicat 18/11/2019 11:02:41 +01:00CET

La Policia de Hong Kong deté 40 persones després d'irrompre a la Universitat Politècnica

Novembre del 2019 - Hong Kong, la Xina. (Scott Mallon/Contacte)
Scott Mallon

MADRID, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

La Policia de Hong Kong ha detingut aquest dilluns unes 40 persones al costat de la Universitat Politècnica, a Hung Hom, després d'irrompre al campus, que estava ocupat per manifestants des de feia diversos dies en el marc de les protestes antigovernamentals.

La universitat s'ha convertit en l'escenari de forts enfrontaments entre els manifestants, que han calat foc a l'accés principal del campus, i els agents, segons ha informat la cadena de televisió pública RTHK.

Els arrests han tingut lloc al costat de l'hotel Icon, als voltants del campus. Poc abans de les 7.00 del matí (hora local), el rector de la universitat, Teng Jin-guang, va anunciar que havia arribat a un acord d'alto el foc amb la policia si els manifestants aturaven els atacs.

Teng ha expressat que espera que els manifestants acceptin la proposta per suspendre les accions i abandonar el campus de manera pacífica.

LES AEROLÍNIES CANCEL·LEN ELS SEUS VOLS

Diverses aerolínies asiàtiques han cancel·lat els seus vols a Hong Kong en el marc de les fortes protestes que travessa la regió administrativa especial xinesa.

La suspensió dels vols ha tingut lloc després que la policia fes servir gas pebre contra els manifestants que provaven d'escapar de la universitat, mentre altres s'armaven amb còctels molotov en un intent d'enfrontar-se als agents.

Els vols de la companyia Garuda s'han reduït a quatre setmanals dels 21 que tenia previstos, mentre que SpiceJet ha cancel·lat la seva ruta entre Bombai i Hong Kong fins al gener. AirAsia, per la seva banda, ha cancel·lat els vols des de Kuala Lumpur i Kota Kinabalu per als propers mesos.

Un portaveu de Philippine Airlines ha explicat que l'empresa fa servir avions més petits que els habituals perquè molts dels passatgers ajornen els seus viatges per motius de seguretat.