Publicat 14/6/2020 10:44:58 +02:00CET

La policia dissol el campament d'una milícia armada simpatitzant de Bolsonaro a Brasília

El president del Brasil, Jair Bolsonaro
Isac Nobrega/Planalto Palace/dpa

   MADRID, 14 juny (EUROPA PRESS) -

   La Policia de Brasília ha irromput aquest dissabte a la nit en el campament d'un grup de partidaris d'extrema dreta del president del país, Jair Bolsonaro, descrits com una milícia armada per la Fiscalia brasilera.

   Els agents van utilitzar esprais de pebre contra els integrants del grup, coneguts com els "300 del Brasil", acampat en una esplanada entre diversos ministeris amb seu a la capital.

   La intervenció policial va començar després que una vintena d'integrants d'aquesta organització trenquessin una barrera al voltant de l'edifici del Congrés epara intentar assaltar-lo, segons l'activista ultraconservadora i líder del grup Sara Winter.

   El campament va ser aixecat fa més d'un mes i, segons la pròpia Winter, havien declarat la seva lleialtat a Bolsonaro fins i tot amb les armes de foc, arribat el cas.

   Fa dues setmanes, els "300 do el Brasil" van marxar amb torxes i màscares blanques enfront del Tribunal Suprem, que està investigant una xarxa sospitosa acusada de difondre notícies falses per beneficiar al Govern de Bolsonaro. Winter i el seu grup, segons les investigacions, estan sota sospita de disseminar aquesta classe d'informació.

   El Govern brasiler porta des de llavors intentant negociar la sortida del grup, sense èxit.

   Segons el diari 'Globo', els acampats ocupaven una zona prohibida donat el decret del governador de Brasília, Ibaneis Rocha, que prohibeix les aglomeracions amb més de 100 persones sense autorització prèvia per la pandèmia de coronavirus que està assolant el país.

Contador