Publicat 22/12/2019 17:26:46 +01:00CET

La policia de Berlín confirma la detenció de dos salafistes per "comportament sospitós" en un mercat nadalenc

Detencions en un mercat de Berlín
Gregor Fischer/dpa

BERLÍN, 22 des. (DPA/EP) -

La policia de Berlín ha confirmat aquest diumenge la detenció de dos sospitosos salafistes per mostrar un "comportament sospitós" en un mercat nadalenc de la ciutat, segons ha confirmat el portaveu policial Thilo Cablitz.

Cablitz no ha precisat si els sospitosos estan inclosos en una llista especial d'islamistes catalogats com a "perillosos", i ha afegit que cap dels homes està encara sota arrest, si bé ja se'ls ha identificat i confirmat com a residents de la capital alemanya.

Segons Cablitz, son dos homes joves d'ascendència siriana de 21 i 24 anys. Els joves van cridar l'atenció d'una patrulla policial perquè "se n'havien anat abruptament" del lloc, empenyent alguns vianants, ha indicat el portaveu.

Arran d'això, el mercat de Nadal va ser desallotjat, perquè a partir d'aquell moment no es podia descartar que s'hi hagués dipositat un objecte sospitós.

Fa tres anys, la capital alemanya va ser escenari d'un atemptat terrorista poc abans de Nadal. El 19 de desembre del 2016, el terrorista tunisià Anis Amri va envestir amb un camió segrestat un mercat nadalenc al centre de Berlín i va causar 12 morts i 70 ferits.

Estat Islàmic va reivindicar l'atac. Amri va morir durant un tiroteig contra la policia de Milà, quatre dies després, quan es trobava sota una ordre de cerca internacional.