Publicat 29/8/2020 17:08:43 +02:00CET

La Policia alemanya dissol la manifestació de Berlín contra les mesures per la Covid-19

Protestes a Berlín contra les mesures contra el coronavirus
Bernd Von Jutrczenka/dpa

   Uns 18.000 manifestants es concentren davant la Porta de Brandenburg

   MADRID, 29 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Policia de Berlín ha ordenat la dissolució de la manifestació d'aquest dissabte a la capital alemanya per protestar contra les mesures de protecció enfront del coronavirus, perquè els assistents estaven incomplint la normativa de seguretat i distanciament social.

   Durant el desallotjament de la protesta s'han produït enfrontaments i es té constància d'un nombre encara no determinat de detinguts, segons ha informat a Bloomberg la portaveu Anja Dierschke.

   L'agent ha informat que diversos dels manifestants han colpejat amb ampolles agents de la Policia, a l'inici de la dispersió.

   "Per desgràcia no tenim una altra opció: hem parlat amb el líder de la manifestació i l'hem informat que aquesta reunió seria dissolta per la Policia", ha fet saber la Policia en el seu compte de Twitter.

   Els agents presents en la marxa han constatat que els seus participants ni portaven mascaretes ni mantenien la pertinent distància de seguretat. Fins a aquest moment hi havia unes 18.000 persones concentrades enfront de la Porta de Brandenburg. Entre Alguns dels assistents portaven símbols d'extrema dreta.

ORGANITZADORS

   Els organitzadors, Querdenken 711 (Pensament Lateral 711), havien planificat una llarga marxa i concentració per la qual s'havien inscrit al voltant de 22.000 persones.

   Els manifestants han cridat "Obre la porta" i han corejat "Som el poble", fent-se ressò de l'anomenat del moviment a favor de la democràcia en l'antiga Alemanya Oriental, mentre s'acumulaven en el bulevard Unter den Linden.

   La manifestació ha estat permesa després d'una decisió judicial: el Tribunal Administratiu Superior de Berlín i l'Estat circumdant de Brandenburg van confirmar en segona instància el dissabte que una prohibició policial emesa anteriorment no és vàlida. Aquesta decisió és definitiva.

   Les autoritats havien anunciat la prohibició a principis d'aquesta setmana, després que un esdeveniment dels mateixos organitzadors a principis de mes es dissolgués perquè els participants, que sumen desenes de milers, no portaven mascaretes ni mantenien la distància entre ells.

Contador