Publicat 30/3/2020 11:03:21 +02:00CET

El petroli dels EUA cotitza per sota dels 20 dòlars per primera vegada en 18 anys

Petroli (recurs)
PIXABAY - Archivo

LONDRES, 30 mar� (EUROPA PRESS) -

La caiguda de la demanda a causa de les mesures de confinament de diversos països per contenir el coronavirus i l'augment del bombament de cru de l'Aràbia Saudita han arrossegat la cotització del preu del barril de referència als Estats Units per sota dels 20 dòlars, nivell al qual no s'arribava des del 2002, mentre que el petroli Brent, de referència a Europa, ha cotitzat per sota dels 24 dòlars per barril.

En concret, el preu del barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència als EUA, ha arribat a caure aquest dilluns fins als 19,92 dòlars, més d'un 7% per sota del preu marcat a tancament de divendres passat, després que el president dels EUA, Donald Trump, anunciés que el país implementarà mesures de distanciament social fins al 30 d'abril.

De la seva banda, el preu del barril de petroli Brent ha arribat a caure fins als 23,12 dòlars per barril, tot i que abans de l'obertura de les borses del Vell Continent s'ha recuperat i ha cotitzat en els 23,58 dòlars, en relació amb els 24,93 dòlars a tancament de divendres. Des de començament d'any, el barril de petroli Brent acumula una baixada de preu del 65%.